Торта с пурички

Торта с пурички Лакомник
Торта с пурички
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
16
Автор
Галя Николова, Кубрат
Лакомник Необходими продукти

За блата:
8 яйца
16 с.л. захар
16 с.л. брашно (с набухвател)
За крема:
200 г шоколад
300 мл течна сладкарска сметана
За сиропа:
2 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
За украса:
захарен фондан
2 кутии пурички

Начин на приготвянe

От изброените продукти се приготвя пандишпанов блат и се изпича в умерена фурна. Добре е блатът да бъде изпечен 1 ден преди тортата да бъде направена. След като изстине, се разрязва на три платки, като всяка се сиропира и се намазва с крем.

Кремът:

Загрява се сметаната с шоколада до разтопяването му. Престоява минимум 4 часа в хладилник, след което се разбива на пухкав крем.

Отгоре се залива с разтопен шоколад, а отстрани се украсява с пурички. От фондана се оформят калии или др. цветя.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц