Топли тутманици за закуска
Стават бързо и са икономични
Автор:Лакомник
Тутманикът е сред любимите български закуски наред с баницата. Тестеното изделие се хапва с апетит от малки и големи, а неповторимият му аромат на прясно изпечена питка не оставя никого равнодушен.
Много домакини обаче се въздържат да го приготвят у дома, защото смятат, че е трудоемко и отнема много време. Подбрали сме лесни рецепти, които ще ви убедят, че съвсем не е така. Съставките пък са повече от икономични и ги има почти винаги във всеки дом – брашно, яйца, мляко и сирене. Запретнете ръкави още сега, включете фурната да загрява и след по-малко от час докато си изпиете кафето, вече ще имате топла закуска, с чието ухание денят ви ще започне вкусно и с добро настроение.
Тутманик "Охлювчета" със сирене
Още по темата
Натрошената мая се размесва с малко хладка вода, захарта, щипка сол, покрива се и се оставя на топло да шупне. Брашното се пресява и в него се слагат солта, разбитите...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп