Тилапия на грил с прасковен сос

Тилапия на грил с прасковен сос Лакомник
Тилапия на грил с прасковен сос
Време за приготвяне
Приготвяне
20 минути
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За прасковения сос:

3/4 ч.ч. кетчуп

3 с.л. горчица

1/2 ч.ч. зехтин

1/2 ч.ч. ябълков оцет

щипка чеснова сол

3 с.л. сос „Уорчестър”

2 ч.л. червен пипер

1/4 ч.ч. лимонов сок

1 ч.л. черен пипер

3 с.л. кафява захар

3/4 ч.ч. вода

1/2 ч.ч. лук, наситнен

2 ч.ч. праскови (може от консерва)

За рибата:

около 250 г филе тилапия

подправка за риба

сокът на 1 лимон

Начин на приготвянe

Смесете всички съставки за соса без прасковите в тиган и оставете да къкри на средно силен огън около 20 минути.

Пюрирайте прасковите и ги прибавете към готовия сос, като разбъркате добре.

Пригответе скарата. Подправете тилапията и печете по около 4 минути и от двете страни. Почти в края на печенето, намажете рибата със соса.

При сервиране полейте рибата с още сос.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Пилешки дробчета със зеленчуци Пилешки дробчета със зеленчуци
Нарежете на хапки дробчетата и го разбъркайте с ½ с.л. горчица и ½ от...
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.