Таратор по жетварски

Таратор по жетварски Лакомник
Таратор по жетварски
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
6
Автор
Петя Петкова
Лакомник Необходими продукти

1 литър студена вода

1 с.л. захар

6-7 с.л. оцет

3-4 скилидки чесън

сол на вкус

3 печени и обелени червени чушки

1 голяма краставица

1 връзка копър

Начин на приготвянe

В дълбок съд, по възможност керамичен, се сипва водата. В нея се разбъркват захарта, солта и оцетът. Прибавят се ситно счуканият чесън и нарязаните на малки парченца краставици и чушки. Накрая се прибавя ситно нарязаният копър, при необходимост се доовкусява. Преди консумация да предстои минимум 30 минути на студено.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц