Съветите на Дънов за дълголетие

Съветите на Дънов за дълголетие Лакомник

10 безценни правила за здраве, завещани от Учителя

Съветите на Дънов за дълголетие
Автор:Лакомник

Учителя Петър Дънов е оставил безценно словесно наследство за по-добър живот, вяра и просперитет, пише информационна агенция №1 Pik.bg. Ето прословутите 10 негови завета, които задължително трябва да следваме, ако искаме да удължим и облагородим земните си дни.

 

1. По-добре малка пожъната нива да имаме, отколкото голяма непожъната. Защото малкото добро, което се отглежда, се умножава. Така е и в душата.

 

2. Вие ще ме питате: „В какво седи Божественото?” Ето в какво се проявява Божественото. Когато имате един приятел, старайте се да откриете една добра черта в него. Мнозина от вас се оплакват, че няма кой да ги обича. Аз ще ви препоръчам едно правило, какво трябва да правите, за да ви обичат. Всички може да използвате това правило, то е следното. Имаш един приятел, който искаш да те обича. Намери в него една от най-добрите му черти, дръж я постоянно в ума си и той ще те обикне. Щом го критикуваш в душата си, той не може да те обича. Между него и тебе винаги ще има една междина. И тъй, за да ви обича някой, законът е следният: Ще намерите едно хубаво качество в този човек и ще го държите в ума си.

 

3. Ще ви дам едно правило: Гневи се, без да си разгневен! Обезверявай се, но не оставай назад!

 

4. Вие трябва най-първо да угаждате на Бога! Не ви говоря за онзи Бог, за който учените говорят, че е в пространството. Аз ви говоря за онзи, живия Бог, който е навсякъде и във вас, който иска вашето добро и благо.

 

5. Много учени хора се лекуват от гнева си с работа. Например някой учен е онеправдан от някого в критиката му и се разгневи, но веднага вземе брадвата, нацепва няколко дърва и се успокоява. Или взима перото – пише, пише, докато се укроти.

 

 6. Ще знаете следното: за направена простъпка, за направена грешка никога не съжалявайте, но изправяйте се. За направено добро не съжалявайте, но радвайте се. Това ще поставите като основен закон в живота си.

 

7. Учете се на закона на доволството; и то не отвънка, а отвътре, от сърце да бъдете доволни. Когато си доволен, каквото и да ти се случи, ще го понесеш с дълбоко съзнание. Може да пъшкаш, да страдаш, но всичко ще понесеш доброволно, съзнателно.

 

8. За да си починете, трябва да се освободите от излишни и непотребни желания. Това е един психологически закон, който хората трябва правилно да разбират и прилагат.

 

9. Всяка добра мисъл, която излиза от вашия мозък и се проектира в пространството, върви нагоре и надолу, като тези течения в растенията, и търси съответстващ жив магнетизъм или електричество, които служат за нейното оформяне или развитие. Следователно добрите мисли на онзи, който по-често ги изпраща, не се отдалечават, а остават тясно свързани с него.

 

10. Гледайте да намерите вашата душа и да се обърнете навътре към нея. Като намерите душата си, вие ще почувствате една вътрешна пълнота, а сега чувствате празнота и всеки ден отивате назад. И когато вземете нещо, и когато не вземете, винаги се усещайте пълни!

Напиши коментар »
(9)
" Задухай ветре ,................................................................................................................................................. света разведри !.................................................................................................................................................. При чисти мисли , нежни чувства ................................................................................................................. цъфтят божествни изкуства ;.................................................................................................................... навред да просияе радост,............................................................................................................................ навред да диша свежа младост,.................................................................................................................. Задухай ветре ,................................................................................................................................................... света избистри ." .............................................................................................................. / Петър Дънов /
Wow, that's a really clever way of thnnikig about it!
BS low - ralaonitity high! Really good answer!
Way to go on this essya, helped a ton.
A few years ago I'd have to pay someone for this inmtrfaoion.
You've really imrspesed me with that answer!
As Charlie Sheen says, this article is "WN!IINGN" http://eormqm.com [url=http://thxdrzfnb.com]thxdrzfnb[/url] [link=http://qfiwlrag.com]qfiwlrag[/link]
I bow down humbly in the presence of such grsstneea.
This arlctie keeps it real, no doubt. http://esengexmud.com [url=http://xifecnhxfde.com]xifecnhxfde[/url] [link=http://ivguomswnw.com]ivguomswnw[/link]
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Пасивността на един човек може да ви доведе до раздразнителност и нетърпение. В петък искате нещата да стават бързо и да извличате конкретна полза от всичко. Независещи от вас обстоятелства обаче ще ви спъват в начинанията. В събота и неделя гледате по нов начин на старите проблеми. Парите придобиват съвсем друг смисъл. В началото на седмицата ви занимава важният въпрос с кого да работите. Не бъдете мнителни в сряда, защото може да изпуснете златна възможност. Отваряйте си очите на четири и бъдете по-мнителни към познатите си. Сред тях има хора, които се чудят как и кога да ви подлеят вода.