Сусамени гевреци
Приготвяне
2 часа
Порции
10
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В хладката вода се разтваря маята с захарта и се оставя да шупне. Замесва се меко тесто с останалите продукти и се оставя на топло да втаса 40 мин.
Разделя се на 10-12 топчета. Всяко се оформя на фитил с дължина 65-70 см. Прегъваме на две и се усуква. Двата края се свързват - да се оформи кръгче. Гевреците се потапят в охладения захарен сироп и се поръсват със сусам. Нареждат се в намаслена тава и се пекат във фурна на 180 градуса около 20-25 мин. Изваждат се и се нареждат в поднос.
Весели празници и да ви е сладко!
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп