Сочна торта с бял шоколад

Сочна торта с бял шоколад Лакомник

Феноменално вкусна торта за делник и празник

Сочна торта с бял шоколад
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

5 яйца
150 г масло
150 г пудра захар
200 г бял шоколад
2 с.л. галета
100 мл сметана
1 яйце
50 г захар
1 ч.л. ванилова захар
1/2 ч.л. нишесте

Начин на приготвянe

В тенджерка на котлона разтопете маслото с пудрата захар. В разтопеното масло постепенно добавяйте от шоколада. След като и шоколадът се разтопи, добавете едно по едно петте яйца, като при това постоянно разбърквате. Накрая добавете и галетата. Намажете форма за торта с масло и поръсете с малко галета. Изсипете вътре сместа и печете на 200С за около 25-30 минути. В малък съд сварете сметаната за готвене с ваниловата захар. Разбийте жълтъка със захарта и нишестето. Смесете жълтъчната и сметановата смес и поставете на огъня, като бъркате постоянно, докато се сгъсти. С получения крем намажете готовата торта. 

 

 

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц