Софийска пирамида(лучник с кайма и гъби)

Софийска пирамида (лучник с кайма и гъби) Лакомник
Софийска пирамида
(лучник с кайма и гъби)
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Анелия Димитрова
Лакомник Необходими продукти

500 г кайма
300 г печурки
7 глави кромид лук
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
1 к.л. кимион
1 к.л. черен пипер
сол на вкус
3 яйца
200 мл олио
22 листа от кори за баница

Начин на приготвянe

Плънката:

Нарязваме лука и гъбите, немного на едро, и ги запържваме. След това прибавяме каймата, като бъркаме да се раздроби хубаво. Накрая прибавяме подправките – кимион, черен пипер, чубрица, червен пипер и сол и махаме от котлона. Разбиваме яйцата и олиото – с тях ще мажем корите. Слагаме корите по 2 и намазваме горната кора със смес от олио и яйца. В долната част слагаме от плънката и навиваме на руло. Така правим 10 рула. Намасляваме правоъгълна голяма тава (от готварска печка), слагаме останалите 2 кори и намазваме горната със сместа. Слагаме 4 навити рула, върху тях - 3, след това - 2, и отгоре да остане 1 руло (като пирамида). Завиваме рулата с долните кори, намазваме с олио и яйца и печем на 180 градуса за 45-55 мин.

Добър апетит!

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц