Солена торта от гофрети
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
От продуктите се прави тесто, което е малко по-гъсто от боза, от което се изпичат гофрети на гофретник. Готовите изпечени гофрети се подреждат една върху друга, като между тях се поставят различни продукти по избор: сирене, кисели краставички, колбас, варени яйца, шунка, кашкавал.
Всяка гофрета се намазва с майонеза или лютеница, върху нея се поставя продукт от изброените и се слага нова гофрета. Общо са 5 или 6 гофрети, оформени във вид на торта, като последната, след като се постави, се намазва отвсякъде с майонеза и се украсява по избор: с маслини, моркови, червени чушки, кисели краставички и др.
Гофретите може да бъдат намазани само с лютеница и със сирене между тях и пак направени във вид на торта.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп