Руски банички

Руски банички Лакомник

Апетитна комбинация от меко тесто, сирене и стафиди за хапване по всяко време

Руски банички
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
5
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

250 г брашно

200 г масло

½ ч.ч. вода

250 г сирене

125 г захар

50 г стафиди

2 жълтъка

½ ч.л. сол

125 г разтопено масло

Начин на приготвянe

Твърдото масло се нарязва на парченца, размесва се с брашното с края на пръстите, като се прибавя по малко от водата, за да се замеси добре. Тестото се разточва и се нарязва на парченца, които се слагат в малки формички за сладки. Сиренето се разбива със захарта, прибавят се разтопеното масло, стафидите и жълтъците. С тази смес се пълнят до 2/3 от формичките, в които е поставено тестото. Пекат се в силна фурна - загрята на 220 градуса, докато се зачервят - около 15 минути, и се изваждат още топли.

Още по темата
Още по темата
Бутер банички с кайма
Каймата се запържва с лука, солта, черния пипер, 1яйце и магданоза. Оставя се да изстине. От тестото се нарязват правоъгълници. В средата на всеки се слага от плънката...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц