Пъстър качамачен купол

Пъстър качамачен купол Лакомник
Пъстър качамачен купол
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
8
Автор
Маргарита Димитрова, Червен бряг
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. царевично брашно (не грис)
3 ч.ч. вода
сол на вкус
За плънките
1-ва плънка:
150 г сирене
босилек
2-ра плънка:
4 печени червени чушки
3-та плънка:
6 яйца
3 с.л. олио
червен пипер
пресен копър
яйца
4-та плънка:
50 г нарязани на филийки маслини без костилки
За поливката:
1/ 3 пакетче краве масло
щипка червен пипер
За поръсване:
копър

Начин на приготвянe

Сварявам качамака в леко солена вода. Внимавам брашното да не остане на топчици и бучки, като за целта го размивам в 1/3 от количеството на водата и след това го изсипвам при непрекъснато бъркане във врящата вода. Варя и бъркам качамака до пълното му „изпичане” в тенджерата. Вземам голяма чиния и разстилам част от него на дъното. Върху нея натрошавам сиренето, което леко поръсвам с босилек. Разстилам още качамак, върху който редя накъсаните чушки на дълги ивици. Върху третата част от качамака разхвърлям предварително изпържените яйца във вид бъркани и овкусени с червения пипер и копъра. Отново слагам от качамака, а отгоре редя филийки от маслини (без костилки). Завършвам купола с качамак. Поливам го целия с разтопеното масло, в което съм сложила да се запържи за секунди червеният пипер. Най-отгоре поръсвам блюдото с копър и го оставям за не по-малко от 1 час, в което време той се стяга и съответно може да се реже.

Така приготвеният качамак разделям на 8 порции, които при изчисление не дават повече от 300 калории.

Добър апетит!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц