Пъстърва с къри

Пъстърва с къри Лакомник

Интересна рецепта с ефектен резултат

Пъстърва с къри
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 пъстърви

30 г меко краве масло

1 ч.л. къри

1 ч.л настъргана кора от портокал

морска сол

растително олио ( сусамово, орехово, зехтин)

резени портокал за гарнитура

Начин на приготвянe

Ако маслото не е размекнато предварително, сложете го за кратко в микровълновата фурна, като внимавате да не се втечни. Разбъркайте го добре с къри подправката и настърганата портокалова кора. Завийте на руло във фолио и оставете във фризера за десет минути да стегне. През това време измийте рибата и почистете люспите. Направете по три диагонални разреза от двете страни, посолете, намажете с олиото и поставете по кръгче от маслото в нарезите на горната страна. Поръсете с настъргана портокалова кора, изстискайте малко сок отгоре. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна за 7 минути, след което обърнете рибите и печете за същото време и от другата страна.

Още по темата
Още по темата
Пъстърва с мента във фолио
Измийте и почистете рибата. Намажете я със сол от вън и от вътре. Нарежете ментата на ситно и напълнете с нея рибата. Половината от лимона нарежете на кръгчета....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц