Пъстърва, пълнена с бадеми

Пъстърва, пълнена с бадеми Лакомник

Бързо и здравословно предложение за леко хапване

Пъстърва, пълнена с бадеми
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 пъстърви

2 лимона

2 с.л. масло

Сол

Пипер

300 гр бадеми

4 с.л ситно нарязан магданоз

масло за намазване

Начин на приготвянe

Почистваме и измиваме пъстървите отвътре и отвън, намазваме ги с лимоните, поръсваме с пипера и солта, поне 2 часа предварително. Разбъркваме продуктите за плънката в купа, пълним пъстървите и ги намазваме от външната страна с маслото. Подреждаме в тавичка и ги печем в предварително загрята фурна 20-25 минути на 220 ̊.

Още по темата
Още по темата
Пъстърва с мента във фолио
Измийте и почистете рибата. Намажете я със сол от вън и от вътре. Нарежете ментата на ситно и напълнете с нея рибата. Половината от лимона нарежете на кръгчета....
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц