Пъдпъдъци с кестени

Пъдпъдъци с кестени Лакомник
Пъдпъдъци с кестени
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 пъдпъдъка

2 с.л. масло

12 ядки кардамон

6 семена от карамфил

4 дафинови листа

2 стръка канела

1 щипка градински чай

1 шепа ситно нарязани бадеми

12 кестена, почистени и нарязани

500 г ориз

1 шепа стафиди

60 г масло

2 с.л. олио

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 200 градуса. Намажете добре пъдпъдъците със сол и черен пипер и ги запържете в 1 с.л. олио от всички страни до златисто. Прибавете всички подправки и ги запържете заедно с пилетата за около 5-7 минути.

Във форма за печене поставете кестените и подправките, а отгоре пъдпъдъците и ги запечете за 10 минути. Загрейте останалото олио в голяма тенджера и запържете бадемите до кафеникаво. Извадете кестените и подправките от фурната и ги прибавете към бадемите, заедно с ориза, стафидите и пържете за 1 минута.

Сипете вода за да покрие добре продуктите, подправете със сол и черен пипер, варете на силен огън за 2 минути, покрийте с капак и намалете котлона, оставете за още 8 минути. Изключете котлона, прибавете градинския чай и маслото, разбъркайте добре и сервирайте с пъдпъдъците. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц