Пухкави солени бухтички с кашкавал (стъпка по стъпка)

Пухкави солени бухтички с кашкавал (стъпка по стъпка) Лакомник

Може да ги направите и сладки с пудра захар само за 30 минути

Пухкави солени бухтички с кашкавал (стъпка по стъпка)
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. вода

1/2 ч.ч. масло

1 ч.ч. брашно

щипка сол

4 яйца

100 г кашкавал или сирене грюер

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на 200 градуса.

Оставете водата за заври и намалете да къкри на огъня. Добавете брашното и с дървена лъжица или шпатула бъркайте в една посока. Брашното ще започне да абсорбира водата. Оставете още минута-две, като бъркате.

Преместете тестото в купа да изстине до хладко и добавете яйцата, разбити със солта. Сложете и маслото и разбъркайте добре. Тук имате вариант да оставите тестото в хладилник и да го готвите до ден-два или да направите бухтичките веднага.

Сложете тестото в пликче и отрежете едното ъгълче. В тава сложете хартия за печене и върху нея изстискайте малки хапки с разстояние една от друга. Натиснете върховете надолу, за да не загорят.

Печете почти 10 минути и малко преди бухтичките да са готови, извадете и поръсете със сиренето и върнете за още 1-2 минути.

 

* Може да направите бухтичките и сладки като вместо щипка сол добавите 1 с.л. захар и поръсите след като изстинат от печенето с пудра захар.

Още по темата
Още по темата
Бухти с бира
Брашното се пресява и леко се затопля. В направената в него ямичка се поставят разбитите жълтъци на яйцата, олиото и солта. Разбърква се леко, прибавя се по малко бира...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц