Пури с локум и орехи

Пури с локум и орехи Лакомник

Икономични домашни вкусотии за десерт

Пури с локум и орехи
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

1 ½ ч.ч. свинска мас

1 ч.ч. прясно мляко

30 г мая

2 ванилии

брашно

орехи

локум

пудра захар

Начин на приготвянe

Свинската мас се разбива до побеляване. Прибавят се 3 с.л. брашно, но не се разбърква. Върху него се изсипва прясното мляко, в което е разтворена маята. Бърка се с миксер, докато се поеме млякото. Добавя се още брашно и се замесва меко тесто. Оставя се да престои на студено 1 час, след което се разточва на кора и се нарязва на квадрати. В единия край се слага от плънката, направена от наситнените орехи и локум, и се завиват на пури. Пекат се в намазнена тава в умерена фурна.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц