Прасковки

Прасковки Лакомник
Прасковки
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
10
Автор
Петя Вълканова, Пловдив
Лакомник Необходими продукти

4 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. мас или 1 кутия маргарин – 250 г
1/2 ч.ч. захар
3 амонячни соди
1 бакпулвер
1 к.л. сода бикарбонат
брашно, колкото поеме, за да стане меко тесто
За крема:
1 пакет масло
1 ч.ч. смлени орехи
3-4 с.л. захар
1 с.л. какао
4-5 с.л. прясно мляко
трохи от вътрешността

Начин на приготвянe

Замесва се тесто с изброените продукти. Късат се топчета, колкото орех, и се пекат в умерена фурна. След това се издълбават малко и се пълнят с крема от масло, захар, орехи, какао и се слепват две по две.

След това се потапят в сладкарска боя - жълта и розова. Трохите, които се издълбават от вътрешността на прасковките, се слагат в сито за брашно и се сеят върху тях, така ги овалваме от всички страни.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц