Полски коледен шаран

Полски коледен шаран Лакомник
Полски коледен шаран
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1500 г шаран

120 г моркови

80 г лук

2 корен магданоз

1 глава целина

3 скилидки чесън

12 зърна черен пипер

2 дафинов лист

1 ч.л.  мащерка

1 с.л. оцет

250 мл бира

Начин на приготвянe

Магданозът, морковите и целината се нарязват на дълги и тънки ивички. Лукът се нарязва на кръгчета и се слага да се вари с корените в 750 мл гореща вода и бирата. В тенджерата се слагат и увити в марличка подправки: чесън, стрък мащерка, дафинов лист и черен пипер на зърна. След 1 час варене се изважда марличката с подправките. В ароматния бульон се добавят оцет, сол и шаранът цял или ако тенджерата не е достатъчно широка, нарязан на парчета. Върху рибата се сипват 5-6 с.л. олио. Тенджерата се захлупва плътно. Ястието се вари на слаб огън 45 мин.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц