Плескавица от свинско месо

Плескавица от свинско месо Лакомник
Плескавица от свинско месо
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 кг свинско месо

2 скилидки чесън, пасирани

1/2 ч.ч. лук, наситнен

1 1/2 ч.л. сол

1 с.л. лют пипер

олио за намазване

 

Начин на приготвянe

Смелете месото на кайма. Смесете го с останалите продукти. Покрийте с фолио оставете в хладилник няколко часа да отлежи каймата.

Загрейте скарата и я намазнете. Намазнете леко ръцете си и оформете плоски и големи кюфтета. От тази смес трябва да получите 6 плескавици. Изпечете плескавиците за около 7 минути от всяка страна. Готовите плескавици сервирайте веднага или дръжте в тенджера покрити.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц