Пиле във винен сос

Пиле във винен сос Лакомник
Пиле във винен сос
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 пилешки пържоли

70 г брашно

сол на вкус

черен пипер на вкус

1 с.л. зехтин

1 с.л. масло

2 скилидки чесън

60 мл сухо бяло вино

120 мл пилешки бульон

4-5 парчета лимон

сок от 1 лимон

1 1/2 ч.л. мед

3 с.л. каперси

магданоз на вкус

Начин на приготвянe

Загрейте маслото и зехтина. Подправете месото със сол и черен пипер, оваляйте в брашното и запържете до готовност, извадете пържолите. В същата мазнина прибавете ситно нарязания чесън за минута, залейте с виното, разбъркайте, добавете бульона, лимоновия сок, меда и каперсите. Гответе за 2-3 минути, докато течността се изпари на половина. Прибавете лимоновите парчета, подправете на вкус, добавете ситно нарязани магданоз, върнете пилето за минута и сервирайте като го полеете обилно със соса. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц