Пилешки пържоли в сос от билки на тиган

Пилешки пържоли в сос от билки на тиган Лакомник

Вкусна комбинация от леко месце, сушени кайсии и ароматни подправки

Пилешки пържоли в сос от билки на тиган
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

750 г пилешко филе

8 сушени кайсии

1 връзка мащерка

300 мл зехтин

0,5 ч.л. анасон

2 стръка розмарин

100 г мед

200 г масло

сок от 1 лимон

1 ч.л. етерично масло от лавандула

сол на вкус

1 ч.л. сушена лавандула

Начин на приготвянe

15 дни преди да приготвите ястието сипете 5 капки от лавандуловото масло в зехтина, а розмарина смесете с меда.

В деня на приготвяне смесете лимоновия сок с 250 мл зехтин, мащерката, анасона, сол на вкус е разбъркайте добре. Залейте пилето, покрийте съда и оставете в хладилник за 3 часа. През това време няколко пъти обръщате месото за да поеме маринатата. След това нарежете пилешкото филе на тънки филии.

В тиган загрейте 1 с.л. мед с масло и карамелизирайте половината от кайсиите. Извадете плодовете и в отделен тиган запържете пилето. Прибавете соса с меда, разбъркайте за около минута и отнемете от огъня. В порционна чиния поставете кайсиите, отгоре пилето и поръсете с мащерка.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц