Парладжани Пармеджано на Астор

Парладжани Пармеджано на Астор Лакомник
Парладжани Пармеджано на Астор
Автор:Лакомник

Астор е истински магьосник и в кухнята. Всичките му приятели са влюбени в арменските специалитети, които готви. Също толкова добре може да приготвя и традиционни нашенски ястия. Той винаги си слага зимнина от кисели краставички, кисело зеле и печени, стерилизирани патладжани, които след това прилага в свои рецепти цяла зима. 

Необходими продукти: 

1 глава лук 

1 скилидка чесън 

500 гр нарязани домати 

600 гр патладжани от буркан: 

300 гр настърган пармезан 

босилек 

масло 

олио 

Начин на приготвяне:

Нарязаният на ситно лук се запържва в олиото, слагат се счуканият чесън, доматите и босилекът и се вари 30 минути. В намаслена тавичка се слага слой сос, отгоре извадените от буркан печени патладжаните и се поръсва с пармезана. Пече се 20 минути на 250 С. 

Още по темата
Още по темата
Телешко с гъби и вино в гювеч на Мариус Донкин
Големият български актьор Мариус Донкин отскоро е в нова роля. Той е новият директор на Народния театър. Самият Донкин, познат на зрителите като великия цар Симеон във...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц