Милинки с рикота и сушени домати

Милинки с рикота и сушени домати Лакомник

Чудесна идея за силна и вкусна закуска

Милинки с рикота и сушени домати
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 с. л. зехтин

1/2 глава кромид лук

350 г брашно

2 ч. л. бакпулвер

щипка сол

150 г извара или рикота

1 с. л. босилек (може и сушен)

1 с. л. риган

150 г сушени домати

250 мл прясно мляко

1 жълтък

1 с. л. прясно мляко

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на 200 С. Зехтинът се сгорещява в тиган. Прибавя се ситно нарязаният лук и се задушава до омекване. В голяма купа се пресява брашното, бакпулверът и солта. С вилица се разбърква сместа. Прибавят се лукът, рикотата, подправките и доматите, като след всяко се разбърква с вилица. Постепенно се сипва млякото, разбърквайки с вилица до получаване на меко тесто. Прехвърля се върху набрашнена повърхност и бързо се доомесва. Тестото се оформя на топка, след което се разточва на питка. Разрязва се на парчета, които се нареждат в огнеупорна тава. Намазват се с разбит жълтък с вода. Бисквитите се пекат 25 минути.

Още по темата
Още по темата
Ръжени английски бисквити
В голяма купа се смесват двата вида брашно, бакпулверът, захарта и солта. Сместа добре се разбърква. Добавя се маслото, нарязано на кубчета и с пръсти се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц