Милинките на леля

Милинките на леля Лакомник

Любима закуска за малки и големи

Милинките на леля
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кубче мая или една суха

4 с.л. кисело мляко

2 с.л. майонеза - ако нямате слагате 6 с.л кисело мляко

2 яйца

1 к.л. хлебна сода

3 ч.ч. брашно

галета за поръсване

малко масло или друга мазнина

1/2 ч.ч. вода

1 щипка захар

Начин на приготвянe

Смесваме маята със киселото мляко, докато шупне. След това смесваме пресятото брашно, майонезата, кис.мляко, яйцата, щипката захар, водата, хлебната сода и шупналата мая с киселото мляко. Разбъркваме добре. С намазнената лъжица във разтопеното масло или в друга мазнина, взимаме по малко от тестото и слагаме в намазнена тава на малко разстояние. Оставя се да втаса около 1 час. След като втаса със останалата мазнина и малко галета, смесваме и ръсим отгоре. Печем на умерена фурна докато станат златисти, хубави милинки. 

Още по темата
Още по темата
Бърза баница
Правим плънката от натрошеното сирене с яйцата. Бъркаме, докато се получи гладка смес. След това застиламе намазненото дъно на тавата с две от корите. Взимаме още две,...
Напиши коментар »
(11)
Снимката която сте публикували към рецептата не отговаря на начина на приготвяне на милинките - показано е навито на руло тесто което е нарязано на парчета и поставени в тавата.Няма нищо общо с взето с лъжица тесто поставено в тавата. И при липса на сол и сирене какъв вкус ще имат така наречените "милинки"??????
Znae li nykoi kak v kicelo mleko shte shupne mayta?Melinki bez col,cirene?
И аз щях това да питам, защото в моя детски спомен милинките бяха соленички и със сирене. Явно който е писал рецептата ги е изпуснал, защото от така написаното, няма разлика с питка или хляб.
Направих ги и станаха доста добри. Обаче наистина в рецептата липсват сол или сирене - аз сложих 1/2 кафяна лъжичка сол, 1 ч.л. захар и около 150 г намачкано сирене още при забъркването на тестото. Най-много ми харесва в рецептата това, че не се меси, а се бърка с лъжица. И още нещо: дозата не е много голяма и трябва да се ползва по-малка тавичка. Аз първия път ги направих в голяма тава и понеже имаше много място не бухнаха много, а се разположиха хоризонтално. Между другото, преди години много ползвах едно универсално тесто за бухти, мекички, питка, милинки, пица и т.н., в чиято рецепта също има и хлебна сода и мая. След замесването веднага се слага в хладилника, там бухва и има трайност няколко дни.
Много се дразня от неточни рецепти, преписани отнякъде , сложено сантиментално заглавие и публикувани. А когато и снимката няма нищо общо - запълване на място . И след публикациите за майонезата - не разбирам какво място има в рецептата
Stay inrfvmatioe, San Diego, yeah boy!
A priacovtove insight! Just what we need!
A few years ago I'd have to pay someone for this iniomratfon. http://fwrknmv.com [url=http://skuiodqb.com]skuiodqb[/url] [link=http://fbzrxwhacw.com]fbzrxwhacw[/link]
Your hosetny is like a beacon
Check that off the list of things I was cosenufd about. http://jpwhdznjwif.com [url=http://bfhbjapl.com]bfhbjapl[/url] [link=http://sijnujizzo.com]sijnujizzo[/link]
wh0cd986823 nolvadex rogaine ORDER VIAGRA viagra soft Celexa By Mail BUY DIFLUCAN clonidine nexium online Buy Seroquel
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.