Милинките на леля

Милинките на леля Лакомник

Любима закуска за малки и големи

Милинките на леля
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кубче мая или една суха

4 с.л. кисело мляко

2 с.л. майонеза - ако нямате слагате 6 с.л кисело мляко

2 яйца

1 к.л. хлебна сода

3 ч.ч. брашно

галета за поръсване

малко масло или друга мазнина

1/2 ч.ч. вода

1 щипка захар

Начин на приготвянe

Смесваме маята със киселото мляко, докато шупне. След това смесваме пресятото брашно, майонезата, кис.мляко, яйцата, щипката захар, водата, хлебната сода и шупналата мая с киселото мляко. Разбъркваме добре. С намазнената лъжица във разтопеното масло или в друга мазнина, взимаме по малко от тестото и слагаме в намазнена тава на малко разстояние. Оставя се да втаса около 1 час. След като втаса със останалата мазнина и малко галета, смесваме и ръсим отгоре. Печем на умерена фурна докато станат златисти, хубави милинки. 

Още по темата
Още по темата
Бърза баница
Правим плънката от натрошеното сирене с яйцата. Бъркаме, докато се получи гладка смес. След това застиламе намазненото дъно на тавата с две от корите. Взимаме още две,...
Напиши коментар »
(11)
Снимката която сте публикували към рецептата не отговаря на начина на приготвяне на милинките - показано е навито на руло тесто което е нарязано на парчета и поставени в тавата.Няма нищо общо с взето с лъжица тесто поставено в тавата. И при липса на сол и сирене какъв вкус ще имат така наречените "милинки"??????
Znae li nykoi kak v kicelo mleko shte shupne mayta?Melinki bez col,cirene?
И аз щях това да питам, защото в моя детски спомен милинките бяха соленички и със сирене. Явно който е писал рецептата ги е изпуснал, защото от така написаното, няма разлика с питка или хляб.
Направих ги и станаха доста добри. Обаче наистина в рецептата липсват сол или сирене - аз сложих 1/2 кафяна лъжичка сол, 1 ч.л. захар и около 150 г намачкано сирене още при забъркването на тестото. Най-много ми харесва в рецептата това, че не се меси, а се бърка с лъжица. И още нещо: дозата не е много голяма и трябва да се ползва по-малка тавичка. Аз първия път ги направих в голяма тава и понеже имаше много място не бухнаха много, а се разположиха хоризонтално. Между другото, преди години много ползвах едно универсално тесто за бухти, мекички, питка, милинки, пица и т.н., в чиято рецепта също има и хлебна сода и мая. След замесването веднага се слага в хладилника, там бухва и има трайност няколко дни.
Много се дразня от неточни рецепти, преписани отнякъде , сложено сантиментално заглавие и публикувани. А когато и снимката няма нищо общо - запълване на място . И след публикациите за майонезата - не разбирам какво място има в рецептата
Stay inrfvmatioe, San Diego, yeah boy!
A priacovtove insight! Just what we need!
A few years ago I'd have to pay someone for this iniomratfon. http://fwrknmv.com [url=http://skuiodqb.com]skuiodqb[/url] [link=http://fbzrxwhacw.com]fbzrxwhacw[/link]
Your hosetny is like a beacon
Check that off the list of things I was cosenufd about. http://jpwhdznjwif.com [url=http://bfhbjapl.com]bfhbjapl[/url] [link=http://sijnujizzo.com]sijnujizzo[/link]
wh0cd986823 nolvadex rogaine ORDER VIAGRA viagra soft Celexa By Mail BUY DIFLUCAN clonidine nexium online Buy Seroquel
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.