Макарони с тиква и пилешко

Макарони с тиква и пилешко Лакомник

Вкусна и бърза вечеря за цялото семейство

Макарони с тиква и пилешко
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

200 г тиква

300 г пилешко филе

1 стрък праз лук

черен пипер на вкус

сол на вкус

45 мл зехтин

30 мл оцет балсамико

200 г макарони

2 скилидки чесън

100 г сметана

100 г кашкавал

пресен босилек на вкус

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 190 градуса. Нарежете тиквата и месото на кубчета. Сложете ги в съд за печене с капак, залейте я с оцета, зехтина, подправете на вкус и запечете под капак за около 40 минути. Разбърквайте на всеки 15 минути. През това време сварете макароните по указанията на опаковката, като 10 минути преди готовност добавете чесъна. Изцедете макароните, извадете тиквата и ги задушете за минутка.

Още по темата
Още по темата
Макарони с пилешки дробчета и зеленчуци
  Почистете и изплакнете пилешките дробчета. Нарежете ги на ситно. Измийте, почистете и нарежете на ситно всички зеленчуци. Загрейте зехтина на средно силен...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц