Лозови сарми, или пилцета по капански

Лозови сарми, или пилцета по капански Лакомник
Лозови сарми, или пилцета по капански
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Маруся Димитрова, Попово
Лакомник Необходими продукти

1 глава кромид лук
1 ч.ч. ориз
1 ч.ч. булгур
сол - на вкус
черен пипер
копър
джоджен
лозови листа - пресни или от консерва

Начин на приготвянe

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в повече мазнина до златист цвят. Прибавя се 1 чаша ориз, пържи се и се прибавя 1 чаша булгур (предварително измит и залят с гореща вода да набъбне). Прибавят се подправките - сол на вкус, черният пипер, копър, джоджен и се залива с 1 чаша вода. Когато течността се поеме, плънката се дръпва от огъня. Вземат се лозовите листа и се оформят сармичките. Готовите сармички се подреждат в тенджера, на дъното на която предварително са наредени лозови листа. Заливат се с 2 чаши леко подсолена вода, притискат се отгоре с чиния и се варят на много тих огън до пълното им сваряване. Сервират се изстудени, подправени с кисело мляко, чесън и копър.

Добър апетит!

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.