Литовски пирожки

Литовски пирожки Лакомник

Меки и топли банички с месо за 40 минути

Литовски пирожки
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
12
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За тестото:

200 г брашно

220-230 г маргарин

2 яйца

100 г сметана

1/2 ч.л. сол

За плънката:

500-600 г свинско месо

2 средни глави лук

100-120 г масло

подправки на вкус

Начин на приготвянe

Смесете брашното, маргарина, разбитите яйца, сметана, сол и замесете еластично тесто. Пригответе плънката, като нарежете на ситно лука, добавите ситно нарязаното месо, разбъркайте с маслото и подправете. Разделете тестото на 10-12 топчета, разстелете ги върху ръката си, сложете от плънката и затворете добре. Наредете върху намаслена тава и запечете в загрята до 200 градуса фурна за около 30 минути.

Още по темата
Още по темата
Мекици с шунка
Брашното се пресява 2-3 пъти с бакпулвера. Маслото се разбива с яйцата, солта, червения пипер и накрая се прибавят киселото мляко, брашното и смачканите сварени...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц