Лазаня с кайма и сос бешамел
Класическа рецепта за вкусна семейна вечеря
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Каймата се задушава с малко вода сол, черен пипер и след това се пържи, да стане на зрънца. Към нея се прибавят смляните домати и чесън. Приготвя се бешамеловия сос, като се запържва брашното в разтопеното масло. Налива се студеното прясно мляко и вари докато се сгъсти. В правоъгълна тава на дъното се слага малко мазнина и част от соса. Подреждат се ред кори, заливат се с част от каймата и соса, настърган кашкавал и пак кори, сос, кайма, кашuавал, до изчерпване на продуктите, като се завършва с кори. Лазанята се залива с останалия сос и най-отгоре с кашкавал. Пече се до зачервяване.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп