Коледни маслени гевречета
Ефектни и много лесни за приготвне
Приготвяне
40 мин
Порции
10
Необходими продукти
Начин на приготвянe
С помощта на миксер се разбива маслото. Прибавят се последователно захарта, яйцето, настърганата на ситно ренде лимонова кора. Постепенно се насипва брашното. Омесва се гладко тесто, от което се откъсват равни по тегло парчета. От тях се оформят гевречета, които се нареждат в намазана с масло тавичка. Всяко геврече се намазва с втечнен белтък. Пекат се до готовност в умерена фурна и като изстинат се ръсят с пудра захар.
Още по темата
В хладката вода се разтваря маята с захарта и се оставя да шупне. Замесва се меко тесто с останалите продукти и се оставя на топло да втаса 40 мин. Разделя се на 10-12...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп