Карфиол с лешници в кашкавален сос

Карфиол с лешници в кашкавален сос Лакомник
Карфиол с лешници в кашкавален сос
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

750 г карфиол, разделен на цветчета

40 г масло

2 1/2 с.л. брашно

2 ч.ч. топло мляко

2/3 ч.ч. настърган кашкавал

1/2 ч.ч. настърган пармезан

1/3 ч.ч. лешници, обелени и едро нарязани

2/3 ч.ч. галета

2 с.л. пресен магданоз

1 с.л. зехтин 

Начин на приготвянe

Сварете карфиола в подсолена вода за 3-5 минути, изцедете и го наредете в намаслена вода. Разтопете малко масло в тенджера, прибавете брашно и запържете за 2 минути при постоянно бъркане, постепенно на тънка струя при постоянно бъркане добавете млякото, бъркайте докато се сгъсти и отнемете от огъня. Прибавете кашкавала и половината от пармезана, подправете и разбъркайте. Залейте карфиола. Смесете лешниците, наситнения магданоз, останалия пармезан, малко зехтин, разбъркайте и разпределете върху карфиола. Запечете за 20 минути при 200 градуса. 

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Заек с маслини Заек с маслини
Заекът се нарязва на парчета и престоява 2 дни във вода, размесена с оцет и нарязан на кръгчета...
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.