Канелени рула

Канелени рула Лакомник
Канелени рула
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг брашно
500 мл прясно мляко
25 г мая
150 г захар
1 ванилия
150 г маргарин
1 ч.л. сол
1 яйце
За пълнежа:
3 с.л. масло
2 с.л. канела
2 с.л. захар
2 ванилии
За намазване:
1 яйце
2 с.л. захар

Начин на приготвянe

Натрошената мая се разбърква със солта и захарта, разтваря се в затопленото мляко, ванилията и разбитото яйце. Изсипва се половината брашно, разбърква се добре и се добавя постепенно останалото. Прибавя се мекото масло и се замесва меко тесто. Покрива се и се оставя да втаса на топло за 30-40 мин. Тестото се разделя на две и се разточват правоъгълници с дебелина около 1 см. Намазват се с масло и се поръсват със смес от захар, ванилия и канела. Тестото се навива на руло, слагат се в намаслена тава и се нарязват на парчета с дебелина 3-4 см. Отгоре се намазват с разбито яйце и се поръсват със захар. Пекат се в загрята фурна на 200 градуса около 15 мин.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц