Какаови кифлички

Какаови кифлички Лакомник
Какаови кифлички
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

250 мл мляко

7 г суха мая

2 с.л. захар

За тестото:

1 кг брашно

3 яйца

200 мл олио

4 с.л. какао на прах

150 г кокосови стърготини

Начин на приготвянe

Млякото смесете със захарта и маята. Разбъркайте оставете настрана докато удвои обема си. За тестото в купа разбийте с миксер яйцата. Добавете олиото на части при непрекъснато бъркане. Смесете с маята и млякото и разбърквайте добре.

Разделете тази смес на две равни части. В едната добавете какаото, а в другата кокосовите стърготини. Във всяка от двете части добавете толкова брашно, че да се замеси средно меко тесто. Омесете добре двете теста по отделно. Сложете в покрити съдове и оставете на се отпусне тестото около 20 минути.

Всяко тесто разделете на 2 части, ще получите общо 4 еднакви топчета. Разточете какаовата кора с дебелина 3-4 мм. След това разточете кокосовата кора със същата дебелина и прехвърлете върху какаовата. Внимателно разточете двете кори заедно, за да се слепят леко. Разрежете на 15-16 части и навийте кифличките като започнете от широката към тясната част. По същия начин пригответе и другите две теста.

Поставете кифличките на разстояние една от друга в намаслена тавичка и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15-20 минути.

По желание след изстиване на кифличките ги поръсете

с пудра захар. Може да добавите пълнеж по желание, например парченце шоколад

или чаена лъжичка сладко или мармалад, преди да навиете кифлите на руло.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц