Кавърми с крехки месца за вечеря

Кавърми с крехки месца за вечеря Лакомник

Изкушения от пилешко и свинско със зеленчуци

Кавърми с крехки месца за вечеря
Автор:Лакомник

Кавърмата е едно от най-вкусните типично български ястия. Тези рецепти най-често съдържат съдържа месо, лук, чубрица, чушки, пипер, сол. Често в по-новите версии се добавят и зеленчуци за допълване на вкуса.

При бесарабските българи от Украйна и Молдова се приготвя по коренно различен начин. Те правят това ястие задължително от агнешко месо и се вари в голям казан на огън на открито, добавя се червен пипер и лук. След като месото е готово се изчаква мазнината да се сгъсти, докато лойта придобие оранжев цвят. В Молдова това ястие се прави и от овче или шилешко месо, и се добавя оцет.

При всички случаи специфичното е по-дългото готвене на месото, за това тези рецепти не са подходящи за менюто през работната седмица, когато нямаме много време за въртене около печката. Ето изпитаните ни рецепти:

Пилешка кавърма в гювече

Сач кавърма 

Радомирска кавърма

Кавърма по кюстендилски

Кавърма по воденичарски

Кавърма от свинско месо в омлет

 

 

 

 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц