Жени Марчева готви по рецепти на съпруга си

Жени Марчева готви по рецепти на съпруга си Лакомник
Жени Марчева готви по рецепти на съпруга си
Автор:Лакомник

Ако съпругът на Жени Марчева някога реши да отвори ресторант, безспорно ще пожъне голям успех. Това често му казва самата тя, защото Мартин е страхотен кулинар и има авторски рецепти като за цяло меню.

Вкъщи готви предимно той, а Жени се учи от него. Прави ястия с риба, страхотни баници, тиквеници, капама и всякакви други традиционни специалитети. Затова по традиция и тази година именно той ще се погрижи за празничната трапеза на Бъдни вечер и Коледа.

Жени Марчева също дава своя принос за семейното меню. Тя прави десертите. Най-голямо удоволствие ѝ доставя да приготвя торти, еклери, малиново тирамису. С времето се е усъвършенствала, но първите ѝ опити не били така успешни. В тестото за първия си малинов пай например забравила да сложи бакпулвер и десертът станал твърд като плоча. “Съпругът ми се шегуваше, че някой ден археолозите ще го открият и по него ще гадаят как са живели хората преди столетия”, смее се чаровната водеща на “Тази събота/Тази неделя” по Би Ти Ви.

И все пак силата ѝ са десертите. Сред близки и приятели Жени Марчева е прочута с бадемовата торта, която прави. Рецептата е шведска. За блатовете са нужни 5 белтъка, 150 г смлени бадеми и 200 г захар, а за крема - 5 жълтъка, 100 мл прясно мляко, 100 г захар, 175 г меко краве масло и филирани бадеми за поръсване. “Рядко ми остава време, но готвенето за мен е вид терапия и почивка. Дали крайният продукт ще бъде изяден, или дали ще се хареса, за мен няма особено значение”, казва водещата. От бадемовата торта и другите ѝ десерти обаче никога не остава.

И Жени като повечето хора свързва детството с миризма на прясно изпечен кекс и други гозби, които баба ѝ, която я отгледала, приготвяла. И все пак тя самата късно “проходила” в тази област - след като срещнала Мартин. “Кухнята е неговият терен, готви уникално вкусно, импровизира постоянно и всичко винаги му се получава”, казва водещата. Най-щастлива е тя, когато Мартин реши да приготви нещо от любимите ѝ италианска и ливанска кухня.

Двамата са заедно вече 13 г. Женят се само няколко месеца след като се запознават и имат две малки дъщери - Миа, която скоро ще навърши 2 г., и 5-годишната Моника. За менюто на малката се грижи предимно баба ѝ, а голямата вече яде всичко.

Жени Марчева спазвала диети два пъти в живота си - след като родила децата си. Но оттогава е твърдо решена да не повтаря тази грешка.

“Организмът ми се срина. Или не съм ги спазвала както трябва, или просто диетите не са за мен. Така или иначе, тялото ми се върна към предишните килограми естествено и от само себе си благодарение на много движение”, казва журналистката. Тя признава, че не може да устои на сладкото, пише "24 часа". Затова и обича да прави десерти. Старае се да не яде пържени и мазни храни, но сладките и тестени изделия са ѝ слабост.

Откакто става рано през уикенда заради работата в телевизията, няма време да закусва. Сутрин пие само кафе. “Вълчия глад, който ме гони след това, компенсирам с обилен обяд с приятели.” През седмицата обаче се глези, като добавя кроасан към кафето.

Жени Марчева влезе в екипа на съботно-неделния блок от септември. На нея са поверени политическите интервюта в предаването. Другите две водещи на “Тази събота/Тази неделя” са Мариана Векилска и актрисата Диана Любенова.

 Тортата на Жени

ПРОДУКТИ:

1 и 1/2 пакетче масло

2 чаени чаши орехи - едната счукани, а другата смлени

6 яйца

2 с.л. галета

2 с.л. смляно на ситно кафе

2 ч.ч. пудра захар, шоколад

1 ч.ч. прясно мляко

Тортата е по стара семейна рецепта. Кръстена е на една от лелите на Жени Марчева.

 НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

 Разбиваме 6-те жълтъка и 1 ч.ч. захар с миксер до побеляване. Прибавяме кафето, галетата и 1 ч.ч. млени орехи.

Добавяме разбитите на сняг белтъци. Получената смес печем в намазнена и набрашнена тава в загрята на 200 градуса фурна. Разделяме изпечения блат на два по-тънки.

Приготвяме крема, като смесваме 1 ч.ч. захар, втората чаша счукани орехи и прясното мляко. Бъркаме сместа в съд на котлона, докато се получи рядък крем. Оставяме го да изстине. След това към него прибавяме маслото, което предварително е разбито с миксер на пяна.

Подреждаме тортата, като редуваме блатовете с крем. Отгоре я поръсваме с настърган шоколад. Оставяме я за 24 ч в хладилника преди сервиране.

Напиши коментар »
(8)
It's posts like this that make surfing so much plaeusre
HHIS I should have thugoht of that!
The forum is a breigthr place thanks to your posts. Thanks!
Fascinating to have a look at something we do not have much of here in OzFriends have a lelovy big van they dr&8;i#v230ebut have never seen one that big and with all those bits before.God is good.  
This was so helpful and easy! Do you have any aricltes on rehab?
How could any of this be better stated? It cot'dnlu. http://gjlazaxdxza.com [url=http://ndypqsp.com]ndypqsp[/url] [link=http://mjbmgemzx.com]mjbmgemzx[/link]
Thnnkiig like that shows an expert at work
You've hit the ball out the park! Ineedciblr! http://eaqxill.com [url=http://mfzveoasb.com]mfzveoasb[/url] [link=http://xfarokk.com]xfarokk[/link]
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.