Ето я диетата на Лидия Ковачева, която лекува всичко

Ето я диетата на Лидия Ковачева, която лекува всичко Лакомник

Пълно описание на уникалния режим за гладолечение

Ето я диетата на Лидия Ковачева, която лекува всичко
Автор:Лакомник

Гладолечението на легeндарната Лидия Ковачева е един от най-невероятните и успешни методи за пречистване, излекуване, подмладяване на тялото и помага при абсолютно всички болест. С лечебния глад не само ще свалите качествено и трайно килограми, но и ще излекувате тялото си, ще подмладите организма си и ще си възобновите имунните и жизнени сили. Хиляди хора правят това в последните години в клиниката на д-р Емилова, но може да го направите и сами у дома. Запознайте се с пълния режим и го спазвайте стриктно, за да не постигнете обратен ефект и да навредите на здравето си.

 

Гладуването за определен период от време е по принцип много стар и отдавна известен метод за лекуване на всякакви болести. Във времето, в което ние живеем, е умишлено позабравен, поради маркетинговата кампания на фармацевтиката, аптекарския и „докторския“ бизнес. Съществуват много начини за гладуване и всеки може да ги прави стига да има малко повече от едно зрънце воля. Тук ще опишем най-приятния и най-лесния метод на Лидия Ковачева – гладуване с плодове и билков чай.

 

Какво се яде

Спира се всякакъв вид храна, като се приема единствено до 800 г плодове (общо за деня) и билков чай (може да е овкусен с мед и лимон). Чаят и плодовете се редуват през 2 часа, като не се приемат заедно, поради ферментацията, която би се образувала в такъв случай. По-малко от тези количества може, но не и повече. Ако се храните с повече от 800 г на ден, лечебния ефект би бил много бавен.

 

Как действа

При всяко едно гладуване организмът включва механизма за „автоизхранване“. Какво означава това? Когато спрем да приемаме огромните количества храна, а започнем да приемаме съвсем малко плодове, сок или чай или въобще нищо, организма започва да разгражда собствени вредни тъкани, шлаки и болни клетки, т.е. той започва да се самопочиства като ги разгражда и унищожава и едновременно с това си набавя енергия. Всеки от нас с години трупа токсини, вредни вещества, тлъстини и като не сме дали шанс на тялото ни да си почине от непрекъснатото разграждане на храна, то трупа вредните вещества от храната къде ли не (с идеята, че по-късно ще се занимае с тях, но това по-късно така и не идва). По време на гладуването в нашето тяло стават 2 процеса – разграждане на вредните тъкани и клетки и изграждане на нови, здрави такива.

 

Колко време се спазва

Колко дълго - всеки сам определя продължителността, като за да има пълен лечебен ефект, тя е 20 дена 2 до 4 пъти в годината. Но дори и за по-кратко време резултатите са невероятни. Още от втория ден на гладуването започват да се разграждат мастните натрупвания около талията и ханша, от 8-ия ден започват да се разграждат токсичните натрупвания във вътрешните органи, налепите в дебелото черво изчезват, разграждат се лошите тъкани в черния дроб и далака, бъбреците се изчистват, натрупванията по стените на кръвоносните съдове, натрупванията по ставите и прешлените, и така всички органи и клетки един по един се изчистват и възобновяват. След 15-16 ден на гладуването идва ред и на очите и ушите. Затова срокът за най-пълноценно гладуване е около 20 дена, за да се даде шанс на тялото успешно да изчисти всички системи и органи.

 

Какъв е ефектът

Резултатът – всеки ден от режима осезаемо ще започнете да сваляте килограми. Ако сте с голямо наднормено тегло свалянето на килограми ще е по-видимо. А ако сте в норма за целия период на провеждане ще свалите общо 3-5 кг. Но не това е най-важното. Най-грандиозния резултат от този режим е, че ще се излекувате физически, психически и емоционално. Здравословното ви състояние ще се подобри многократно, сетивата ви ще се изострят, жизнеността и младостта ще се възвърнат, кожата ще засияе, имунната система ще се повиши, всякакви нервни разтройства ще изчезнат (депресия, апатия, черногледство), дори забележете младите кариеси изчезват. В практиката на гладолечението по каквито и да е методи са лекувани всякакви болести. Във всяка част от вашето тяло ще усетите видимо подобрение.

 

Има ли рискове

Какво да очаквате по време на режима – в началото може да ви е трудно, ще изпитвате постоянен глад, но глада всъщност е от мозъка ви. Във вашето тяло има достатъчно храна (дори си имате достатъчно за 20 дни пълно гладуване ако не и повече). Мозъка е този, който е свикнал с навика постоянно да пъхате храна в устата си. Дори може да възникнат „болки“ от глад, но това се случва рядко. Режима по принцип е най-лекия и приятен от всички видове гладолечения. Към средата на периода може да почувствате разколебаване и вътрешна борба (мозъка ще ви казва „недей да продължаваш“, „веднага си хапни едно сиренце или едно саламче“), ако издържите на тези атаки след това ще сте много благодарни и доволни от себе си. Друго, което може да очаквате, е кожата да се обрине силно, акнето или екземите ви да пламнат още повече или да започнете да усещате болните си органи. Това само показва колко отчайваща нужда сте имали от такъв режим. Защо се случва така? Кожата е най-големия отделителен орган и когато провеждаме гладуване се извършва екстремно отделяне на токсини чрез нея и чрез дебелото черво. Затова в първата половина на периода всички проблеми ще се изострят, но след това един по един ще затихват и оздравяват. Също очаквайте езика да започне силно да се облага, ще се покрие с бял, жълт налеп, което е още едно доказателство, че тялото ви е пълно с токсини. Към края на гладуването той ще стане розов и ще спре да се облага.

 

Захраването е задължително

 

Ако смятате да правите какъвто и да е вид гладуване, без да направите старателно и качествено захранване, въобще не го започвайте. Захранването е изключително важно. Ако не го направите както трябва ще си навредите още повече.

 

Ден 1 от захранването – протича стандартно както дните от режима, но този път заменяме плодовете в едното хранене със сезонен зеленчук. Най-добре да консумираме зеленчуците рендосани или на много ситно нарязани, трябва много старателно да сдъвкваме. Не бива да се добавят никакви овкусители – сол, оцет, подправки.

Ден 2 – същия като ден 1, количествата леко се увеличават.

Ден 3 – към хапванията се добавя 1 сварен картоф или някакъв зеленчук, приготвен на пара.

Ден 4 – може да се премине на следния режим

сутрин – чай и след това плод

обед – малка салатка без сол, може да се добавят пресни подправки (магданоз, копър, 1 скилидка чесън)

следобед – чай или плод

вечеря – отново салата

Ден 5 – като ден 4

Ден 6 – към храненията може да се добавят и зърнени храни (покълнало жито, пълнозърнест хляб и др.)

Ден 7 – към храненията може да се включат и малко ядки.

Ден 8 – ако държите да ядете млечни продукти чак сега може да ги включите, но съвсем малки количества.

Ден 9 – сега може да хапнете и малко бобови и варива (леща, грах, фасул).

Ден 10 – започнете да се храните така:

до обяд – хапвайте нищо друго освен билков чай, прясно изцеден сок, лимонов сок или някакъв плод. Сутрешната обилна закуска не позволява на тялото да се изчисти от токсините и отново започва да ги складира. С плода, сока или чая му помагаме в процеса на изхвърляне на токсините

обедно хранене – хапвайте лека жива храна и никога не преяждайте

вечеря – и вечерята нека бъде лека и приятна и не много късна, защото храната поета в късни часове остава цяла нощ в стомаха ни без да се разгради, започва да ферментира, отделят се токсични газове, които се абсорбират през стените на стомаха и червата и преминават в кръвоносната ни мрежа и затова сутрин като станем сме без енергия, гади ни се, търсим двойното кафе, чувстваме се така сякаш сме бити цяла нощ, събуждаме се с лошо настроение и света ни е крив. Ако сте гладни вечер, не е защото „организма си иска своето“, а защото вие сте му създали този навик. Всичко се свежда до вредни навици. Ако го привикнете на обратното след време ще се чудите как сте живяли така въобще.

Ако държите да ядете месо, включете го в менюто си постепенно след 10-ия ден.

Ако правите 15-20 дневно гладуване захранването трябва да е най-малко 10 дни. Ако правите 10 дневно гладуване захранването трябва да е минимум 5 дни.

 

Какво лекува

Гладолечението гладува абсолютно всички болести, освен в крайна фаза на развитието им понеже тялото няма да има достатъчно време, за да се самоизлекува, но има и много случаи, въпреки безнадеждността, здравето се е възстановявало. Ето кратък списък на многократно излекувани болести – хипертония, анемия, гастрит, колит, язва, запек, хемороиди, астма, синузит, кожни заболявания (акне, екземи, псориазис, алергични дерматити), болести на бъбреците, черния дроб и далака, артрит, генитални смущения, импотентност, затлъстяване, разширени вени, неврози и депресии и още много, много други.

 

Колко често да го правите

Ако имаме тежки здравословни проблеми е необходимо да се направят няколко курса от по 20 дена, като си правите почивка от 1-2 месеца. Ако ви е трудно може да започнете гладуване с 5 дена, след няколко седмици да направите 10 дневно и така постепенно да увеличите до 20 дена. Когато през годината направите няколко курса, следващите години е достатъчно профилактично да гладувате веднъж на пролет и ще сте здрави дълго време след това (всичко зависи какво ви е менюто през останалото време). Добре е всяка седмица да гладувате за 1 ден, е то тогава наистина ще постигнете неочаквано добро здраве, младост и дълголетие.

Още по темата
Още по темата
Вижте режима на лечителя Димков за здраве всеки ден
Знаменитият народен лечител Петър Димков е сътворил зашеметяващ и прост режим за съхраняване на младостта и здравето, пише информационна агенция „ПИК”. Ето...
Напиши коментар »
(47)
Гладуването може да е опасно, защото то е стрес за организма. Най-трудни са 2 - 4 ден, тогава получих страшно сърцебиене.Освен това много влияе на психиката - има доста гладуващи, попаднали след това в психиатрията. Мисля си, че по тази логика бедните и пенсионерите, които нямат достатъчно средства и се хранят оскъдно и в края на всеки месец до новата пенсия гладуват, би трябвало да са здрави. Така че внимавайте - гладуването не е за всеки.
А сурови ядки може ли да се ядат по време на диетата?
аз ходих преди 5 години при гайдурков ,последовател на л.КОВАЧЕВА.неговата диета е по-сложна,но резултат има определено.може ли някой да каже дали този рфежим на ковачева е подходящ за улцерозен колит?
Здравей Ивайло,ще ти бъда много благодарна да ми изпратиш книгата на Лидия Ковачева .Имам проблеми със килограмите си и бих искала да я прочета за да видя дали ще успея да направя нещо.Мейла ми е :sonja771@abv.bg
Здравейте Ивайло, бих Ви помолила да ми изпратите книгата на имейл: kozirog_@abv.bg Благодаря предварително!
Здравей Ивайло, много бих искала да ми изпратите и на мен книгата в електронен вид на Лидия Ковачева на следния мейл: g.gagova@dir.bg. Предварително благодаря, желая много здраве и усмивки.
Здравейте, Ивайло! Ако обичате може ли книгата на Лидия Ковачева да изпратите и на мен имейл& dima_vel@abv.bg
Здравейте Ивайло, може ли и на мен да изпратите книгата на Лидия Ковачева - имейл aneta_0909@abv.bg
Ако може да ми пратите и на мен книгата-имейл evabojurluk@abv.bg
Zdraveite Ivailo ,bihte li mi ispratili i na men knigata na Lidia Kovacheva ?! daniknikolova@abv.bg Blagodaria ,hubav den !!!
ЗДРАВЕЙТЕ ИВАЙЛО, БИХТЕ ЛИ БИЛ ТАКА ДОБЪР ДА МИ ПРАТИТЕ И НА МЕН КНИГАТА НА ЛИДИЯ КОВАЧЕВА! БИХ ВИ БИЛ БЕЗКРАЙНО БЛАГОДАРЕН! МЕЙЛА МИ Е BARBATA@ABV.BG. МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Ето от тук може да свалите книгата както и други полезни четива http://rife.hit.bg/alternatives.html
Не започвайте гладолечение само по книгата на Лидия Ковачева и по разкази, този така направил, онзи така. Може да се окаже опасно за вашия случай. Лично аз съм ходила в апартамента й преди години и съм разговаряла с нея около 2 часа. Преди да започнете , се консултирайте с нейната ученичка д-р Виргиния Георгиева - има кабинет в Центъра на София. вижте в Интернет, адресът ще излезе. Д-р Георгиева е изключително добър и позитивен човек, който ще ви обясни всичко което ви интересува за прилагане на гладолечението за вашия конкретен случай. Може и по телефона. Тя няма нищо общо с търговците лекари.
Здравейте Ивайло, може ли и на мен да изпратите книгата на Лидия Ковачева - имейл kkrilovski@abv.bg
Здравейте Ивайло, може ли и на мен да изпратите книгата на Лидия Ковачева - имейл detelina_79@abv.bg
И аз съм на опашка за книгата на Лидия Ковачева,ще ви бъда много благодарна ако я изпратите и на мен. janetaes@gmail.com
zdr ivaillo,moje li i na men knigata.blagodarq.milena_imandieva@yahoo.co.uk
и аз се нареждам на опашка за книгата ако може. vesi_yankulova@abv.bg
искам да попитам може ли да се пие кафе по време на гладуването
I sorry not speak good Enilrsh.Teriifgc work! That is the type of info that are supposed to be shared around the web. Shame on the seek engines for no longer positioning this submit upper! Come on over and visit my website . Thanks =)
Pleasing you should think of soitnhmeg like that
My prelobm was a wall until I read this, then I smashed it. http://ozkyyblym.com [url=http://sumtfntwr.com]sumtfntwr[/url] [link=http://gzzuum.com]gzzuum[/link]
I will be putting this dailzzng insight to good use in no time.
Sharp thgkiinn! Thanks for the answer. http://tjidkkav.com [url=http://ebcibhigox.com]ebcibhigox[/url] [link=http://aryfhbm.com]aryfhbm[/link]
ЗДРАВЕЙТЕ ИВАЙЛО, БИХТЕ ЛИ БИЛ ТАКА ДОБЪР ДА МИ ПРАТИТЕ И НА МЕН КНИГАТА НА ЛИДИЯ КОВАЧЕВА! БИХ ВИ БИЛ БЕЗКРАЙНО БЛАГОДАРЕН! МЕЙЛА МИ Е petq0000@abv.bg МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Здравейте Ивайло , ще Ви бъда много благодарен ,ако ми пратите книгата на Л.Ковачева на мейла ми atspasov@gmail.com Благодаря и приятен ден !
Основные способы гибки труб для производства теплиц и каркасных металлоконструкций
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Buy Amoxicillin Amoxicillin 500 Mg http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 500mg Capsules Amoxil Buy Generic http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin Amoxicillin http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Buy Amoxicillin Amoxicillin 500 Mg http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Order Amoxicillin 500mg Amoxicillin Online http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Buy Amoxicillin Amoxicillin http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 500mg Capsules Buy Amoxicillin Online http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin Without Prescription Amoxil http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 500 Mg Amoxicillin http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 500 Mg Buy Amoxicillin http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 500 Mg Buy Amoxicillin http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin Buy Amoxicillin Online http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 500mg Capsules Buy Amoxicillin Online http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 500mg Buy Amoxicillin Online http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin For Sale Amoxil Buy Generic http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 500 Mg Amoxicillin http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 500mg Capsules Amoxil http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Buy Amoxicillin Amoxicillin Online oyx.kfqc.lakomnik.bg.sgj.zv http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - 18 Amoxicillin 500 Mg tts.votj.lakomnik.bg.srb.ui http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
Имам книгата . ако някою желае мога да му я изпратя.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц