Гювече с просо

Гювече с просо Лакомник
Гювече с просо
Време за приготвяне
Приготвяне
35 минути
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г просо

2 картофа

500 мл пилешки бульон

1 с.л. салвия (градински чай)

1 с.л. мащерка

Начин на приготвянe

Сложете просото и бульона в тенджера на силен огън. Когато заври, намалете огъня и оставете да ври около 20 минути. Добавете нарязаните на кубчета картофи и варете докато омекнат. Прибавете салвията и мащерката. Разбъркайте и преместете ястието в гювечета. Запечете на 220 градуса във фурната за около 10 минути. Сервирайте ястието горещо. По желание може да запечете и в тавичка и да сервирате на порции с поръсен пресен лук.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц