Гъбени гювечета с телешко

Гъбени гювечета с телешко Лакомник
Гъбени гювечета с телешко
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600 г телешко филе, нарязано на парчета

2 с.л. брашно, смесено с малко сол и черен пипер

2 с.л. олио за пържене

400 г гъби, нарязани

1 глава лук, нарязана

2 скилидки чесън, пасирани

1 с.л. мащерка

1 с.л. доматено пюре

125 мл червено сухо вино

400 г домати от консерва в собствен сос

1 лист бутер тесто

1 яйце, леко разбито

 

Начин на приготвянe

Оваляйте месото в брашното. Загрейте олио и го запържете за 4 минути, извадете месото, добавете гъбите, чесъна, лука и гответе за 5-8 мин. до омекване на гъбите. Прибавете мащерката, доматеното пюре и разбъркайте. Прибавете виното, доматите, подправете на вкус и гответе още 10-12 мин. Разпределете в 4 гювечата, добавете месо, разбъркайте, всяко гювече покрийте с тесто, намажете с яйце и запечете за 15 мин.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц