Грейпфрутът сваля кръвното

Грейпфрутът сваля кръвното Лакомник

Портокалите ни изчистват от радиация и тежки метали

Грейпфрутът сваля кръвното
Автор:Лакомник

Всяка година хиляди хора си отиват от този свят, победени от различни болести на сърдечно-съдовата система. Най-често обаче това е високото кръвно. Малко повече стрес или притеснение може да се окажат фатални за болните. Затова лекарите съветват всяки ден да хапваме полезни храни, които да свалят кръвното ни налягане, а едновременно с това и да прочистват съдовете. Само така ще успеем да запазим сърцето младо, а мозъкът – здрав.

Без значение дали става дума за жертви на инфаркт или инсулт, последиците за потърпевшия са тежки и се налага лечение от поне  няколко месеца. Ето как да преборите високото кръвно.

Според диетолозите най-добрият лек за намаляване на пулса и артериалното налягане е грейпфрутът. Само в него се съдържа веществото наргинин. Именно то придава на плода онзи горчив вкус, който кара много хора да се окажат от него. Но именно това вещество сваля кръвното, че дори и нивото на холестерола. Съедението заздравява и сърцето.

Ако често се ядосвате и пулса ви скача рязко, трябва да вземете мерки за това, защото така се получават инсултите. Когато попаднете в стресова ситуация, в първия удобен момент изяжте един банан. Той дава енергия на нервната ви система да се справи със стреса. Едновременно с това плода бързо нормализира нивата на калий в кръвта. Именно това вещество кара сърцето да се върне в нормалния си ритъм по-бързо.

Кайсиите пък са скритата тайна на спортистите. Знаете, че при активно движение, кръвното скача. След определена възраст обаче съдовете трудно понасят това напрежение. Ако искате да спортувате обаче, можете да похапвате повече кайсии. Те съдържат в себе си калий, за който вече споменахме. В комбинация с витамините, които са част от плода, миокарда на сърцето бързо се приучава към по-голямо натоварване. Благодарение на този естествен процес не се стига до стенокардия.

Понякога обаче стресът и натоварването сърцето и кръвоносните съдове може да не се дължи само на лош начин на живот, но и на много фактори от заобикалящата ни среда. Пример за такъв е радиацията. Макар и в малки количества, тя може да създаде сериозни проблеми по отношение на пулса и кръвното ни налягане. Един от най-сигурните начини за спасение от лошото влияние са портокалите. И то по 2-3 на ден, за да се отървете от всички замърсявания, характерни най вече за големите градове. Причината цитрусовите плодове да са толкова полезни е съдържащият се в тях вит. С, който върви в комплект с биофлавоноиди, които го разграждат. Има също така и пектин, както и полизахариди. Последните успяват да се свържат с йоните на тежките метали в тялото ни. И ги извеждат от организма без проблем.

Не на последно място трябва да споменем и мандарините, чиито сезон наближава. Те успяват да помогнат на сърцето да се чувства по-спокойно, намаляват товара му, помогат му да се отърве от натрупаните мазнини, ако има такива. Резултатът е, че то ще може да понася много повече емоционално или физическо натоварване.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Маслен сладкиш със стафиди Маслен сладкиш със стафиди
Загрейте фурната на 180С. Намаслете тава и покрийте с хартия за печене. Разбийте останалото...
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През уикенда сте готови да се раздавате, но очаквате и другите да са щедри към вас. Събитията в понеделник можете да обърнете в полза на своето благосъстояние и кариера. Денят е подходящ да поставите въпроса за заплатата ви, да преговаряте за хонорари. Ситуацията около конкуренцията е сложна и изисква нестандартно решение, което ще трябва да взимате през следващите дни. Избягвайте контактите с недоброжелатели. Ще останете разочаровани от намеренията и постъпките им. Не влизайте в конфликти, които могат да ви повлияят зле емоционално.