Гевречета

Гевречета Лакомник

Лесни, ефектни и много вкусни гевречета

Гевречета
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
12
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. кисело мляко

1 ч.ч. захар

3 яйца

1 ч.л. сода

брашно

олио

Начин на приготвянe

От изброените продукти се замесва меко тесто. Разточва се на кора с дебелина около 1 см. С помощта на две чаши с различен диаметър се изрязват гевречета, които се пържат в голямо количество загрята мазнина. Поднасят се топли и поръсени с пудра захар.

Още по темата
Още по темата
Сусамени гевреци
В хладката вода се разтваря маята с захарта и се оставя да шупне. Замесва се меко тесто с останалите продукти и се оставя на топло да втаса 40 мин. Разделя се на 10-12...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц