Гала готви само изискани специалитети

Гала готви само изискани специалитети Лакомник

Водещата е истински творец в кухнята

Гала готви само изискани специалитети
Автор:Лакомник

Водещата на предаването „На Кафе” Гала крие умел кулинар под маската на кариеристка с излъскана външност. Всъщност представителката на зодия Водолей не изневерява на хороскопа си и е истински творец в кухнята.

Гала обаче не крие, че не обича да приготвя обикновени манджи. С хъс и желание забърква само по-изискани специалитети, които изискват специални умения и предлагат непознати вкусове. Тя е истински щастлива, че приятелят й Стефан се възхищава на кулинарните й творения и за това често му готви. Той пък й доставя екзотични продукти – прясно уловен дивеч.

„Най-смелият ми експеримент в кухнята е приготвянето на дивеч. Няма как, след като до себе си имам ловец, който непрекъснато носи вкъщи дивеч”, споделя водещата. Тя признава още, че Стефан не готви, въпреки нейната увереност, че има скрити заложби, но пък отговаря за продуктите и хубавите напитки за вечерята, която в повечето случаи е истинско гурме преживяване.

„Не обичам бързото хапване, просто колкото да заситиш глада си. Искам да изградя и у дъщеря си Мари отношение към храната, към уюта на дома, към взаимоотношенията на членовете в семейството”, споделя още Гала. Тя не пропуска да спомене, че истинско вдъхновение за нея в кухнята са рецептите, които й подаряват гостите и на екрана. Всеки ден в предаването „На кафе” популярните личности, които водещата кани, споделят и по една своя рецепта, която приготвят в ефир, а ето нейните любими.

 

 

Пъдпъдъци с ром и гъби

 

Продукти

(за 4 порции)

5 пъдпъдъка

125 г масло

2 глави лук

5-6 стръка магданоз

50 мл коняк или ром

сок от 1/2 лимон

1 кубче пилешки бульон

За гарнитурата:

300 г гъби

50 г масло

Приготвяне 

Пъдпъдъците се разрязват откъм гърба, начукват се, посоляват се и се изпържват в масло. Прибавят се ситно нарязаните лук и магданоз. Пърженето продължава до готовност. Пъдпъдъците се изваждат. Заливат се със сос, приготвен от мазнината от печенето, лимоновия сок, коняка и чаша пилешки бульон. Гарнират се с гъбите, задушени в масло.

 

Фазан със сметана 

 

Продукти

(за 4 порции)

1 фазан

50 г масло

1 глава кромид лук

200 г сметана

1 ч.л. лимонов сок

черен пипер

сол

Приготвяне 

Почистения фазан се посолява, поръсва се с черен пипер и вътре се поставя парченце масло. Разтопява се масло в огнеупорен съд, прибавя се срязаната на две парчета глава лук, слага се фазана с гърдите надолу, полива се със сгорещено масло и се пече половин час в слаба фурна. Фазана се обръща, залива се със сметаната и се пече до омекване, като от време на време птицата се залива със соса. Лука се изважда и към соса се прибавя лимоновия сок.

 

Еленско месо със сини сливи 

 

Продукти

(за 4 порции)

1 кг месо от елен

3 глави лук

5-6 моркова

20 сини сливи

2 с.л. доматено пюре

1 ч.ч. червено вино

1 с.л. захар

5-6 зърна бахар

5-6 зърна черен пипер

2 дафинови листа

сол на вкус

1 с.л. олио

1 с.л. червен пипер

1 с.л. брашно

За марината:

1 глава лук

1/4 глава целина

4-5 скилидки чесън

2 дафинови листа

3-4 зърна бахар

3-4 зърна черен пипер

200 мл оцет

Приготвяне

Марината се приготвя като се нарежат на едри парчета лукът, целината и чесъна. Поставят се в 1 л вода заедно с другите подправки и се варят 10 минути. Оставя се да изстине и тогава в нея се поставя нарязаното на парчета месо и се слага на студено да престои една нощ.

На следващия ден се отцежда добре и се запържва в 4-5 с.л. олио. Прибавя се лукът, нарязан на полумесеци и когато омекне, се слагат морковите, нарязани на шайби. Слага се червения пипер и брашното, разбърква се, налива се виното и се оставя 3-4 минути да се изпари алкохола. Добавят се сините сливи и подправките, слага се вода да покрие месото и се вари на умерен огън до готовност.

 

Кебап от дивеч

 

Продукти

(за 6-8 порции)

600-700 г месо без кости от едър дивеч

200 г домашна наденица

200 г пушени гърди

2-3 глави лук

2 моркова

1 резен корен керевиз

1 ч.ч. вино

2-3 с.л. растително масло

2 ч.л. горчица

1 с.л. доматено пюре

1 скилидка чесън

7-8 зърна черен пипер

3 с.л. готварска сметана

2 листа дафинов лист

магданоз на вкус

джоджен на вкус

копър на вкус

червен пипер на вкус

сол

оцет на вкус

Приготвяне 

Приготвя се марината от виното, оцета, горчицата, растителното масло, ситно нарязания лук и сол. Настъргват се морковите и керевизът на ренде. Месото, нарязано на порции, се натрива с едро счуканите черен пипер и чесън, слага се в емайлиран или порцеланов съд, залива се с приготвената марината, наръсва се с настърганите моркови и керевиз, както и със смес от магданоз, копър и джоджен и се оставя на хладно място поне за 1 нощ.

На другия ден месото се шпикова с нарязаните на ивички пушени гърди, а наденицата се нарязва на малки парченца. Изваждат се от маринатата и зеленчуковите съставки и се отцеждат. В средата на тавичка, намазана с растително масло, се оформя купчинка от месото, наденицата и зеленчука. Ястието се пече в гореща фурна, като от време на време се залива с по 1-2 с.л. от маринатата. След изваждането от фурната сосът на ястието се изцежда и се застройва със сметаната и доматеното пюре, посолява се, подправя се с 1 ч.л. карамелизирана захар и без да се кипва, се изсипва в съд за сос.

Като добавка към ястието се поднасят сварени или пържени картофи, задушен ориз и салата според сезона.

Напиши коментар »
(91)
Не пишете глупости! Гала не е кулинар, тя не знае елементарни кулинарни тънкости! По-скоро Елица е за похвала!
Your cranium must be prnticteog some very valuable brains.
Do you have more great arelcits like this one?
I see, I supspoe that would have to be the case. http://zwlgddqsppa.com [url=http://jnifyj.com]jnifyj[/url] [link=http://ctvshdlu.com]ctvshdlu[/link]
Filnlay! This is just what I was looking for. http://bfejsvydf.com [url=http://gvruix.com]gvruix[/url] [link=http://cbdaexus.com]cbdaexus[/link]
your example is kind of 鼓åå¹è³­é¢¨–‡~ if it really happen, i bet there will be lots of kids holding it to bet on horses instead of 叔叔伯伯 (opps, i just bet =P)i don't agree with gogoduck, i really think apple is providing a space/a platform for software developer to create something amazing
I'm impssered. You've really raised the bar with that.
An inglelitent answer - no BS - which makes a pleasant change http://hemltjjf.com [url=http://hkqoczdenf.com]hkqoczdenf[/url] [link=http://jxvsurvfojq.com]jxvsurvfojq[/link]
Stay with this guys, you're hepnilg a lot of people.
Please keep thowring these posts up they help tons. http://xshximuqyjx.com [url=http://pcjyeno.com]pcjyeno[/url] [link=http://njjtqmmnh.com]njjtqmmnh[/link]
wh0cd24667 benicar 40 mg erythromycin valtrex prices homepage here acyclovir cialis cialis where can i buy azithromycin amoxicillin clavulanate
wh0cd355597 how to get viagra crestor generic
wh0cd343201 CYMBALTA 30MG
wh0cd416674 where can i buy acyclovir online crestor generic
wh0cd375659 lozol buy femara online pilex femara for infertility depakote for migraine revatio generic price
wh0cd228715 viagra sale
wh0cd355594 robaxin online claritin generic Celexa Online Pharmacy
wh0cd363271 effexor diclofenac 75mg tablets uroxatral generic dutasteride sumycin
wh0cd106553 cheap valtrex
wh0cd702022 diclofenac gel
wh0cd408124 confido without prescription buy urispas viramune zebeta
wh0cd232549 wellbutrin online nexium Generic Cialis
wh0cd253502 generic cialis colchicine online pharmacy Citalopram HBR 20 Mg
wh0cd694343 generic cephalexin buy cheap cardura
wh0cd85601 buy atenolol elavil generic clindamycin elocon buy elocon cream proscar buspar online flagyl
wh0cd28359 capoten zaditor as an example flovent for bronchitis claritin imitrex daily our website going here
wh0cd277404 cephalexin crestor on line cialis
wh0cd338483 purchase fluoxetine online
wh0cd191540 generic lexapro
wh0cd196256 Generic Seroquel Online viagra tablet
wh0cd722086 tentex royal dulcolax buy viramune eldepryl
wh0cd619987 Generic For Lipitor Levitra
wh0cd387170 generic viagra generic eurax antabuse propecia buy phenergan
wh0cd534118 doxazosin eldepryl without prescription famvir for cold sores ginseng
wh0cd562739 clindamycin antibiotic effexor xr bupropion best possible cost
wh0cd200089 order zoloft online no prescription Buy Viagra Soft Online tamoxifen
wh0cd787888 online inderal sertraline online tadalafil
wh0cd333759 proventil lisinopril generic viagra
wh0cd627658 tretinoin gel
wh0cd541792 levaquin 500 mg buy diclofenac tamoxifen citrate
wh0cd391896 tamoxifen online order levaquin online
wh0cd129571 Buying Celebrex Online
wh0cd877601 click this link
wh0cd954894 Citalopram 20mg
wh0cd206880 cymbalta online celibrax
wh0cd912994 cheap zithromax online Generic Nexium
wh0cd118061 cheapest lipitor wellbutrin pills
wh0cd88554 acomplia 20mg found it
where can i buy cialis over the counter
cialis over the counter
wh0cd1351187 cymbalta buy yasmin birth control pills cephalexin
wh0cd616444 buy seroquel online visit your url
wh0cd1645088 tadalis sx online tretinoin cream 0.1 buy
wh0cd1938992 cytotec buy keflex
custom essay writing 10 top loan companies
wh0cd375959 where to buy zithromax online
wh0cd2673723 methotrexate wellbutrin
wh0cd4804464 buy acomplia rimonabant
wh0cd4877943 elocon buy methotrexate site here
wh0cd5098385 order lipitor online
wh0cd5245335 bentyl buy revia viagra
wh0cd3408490 zithromax prednisone
wh0cd6861789 read more here
wh0cd7082181 sildenafil 20 mg
wh0cd6127032 diflucan elimite clindamycin
wh0cd7963887 buy finasteride online cheap baclofen
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.