Бяла яйчна супа с пиле

Бяла яйчна супа с пиле Лакомник
Бяла яйчна супа с пиле
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2.5 л пилешки бульон (5 кубчета)

250 г пилешки гърди

125 г ориз

2 яйца

сокът на два лимона

черен пипер

сол

Начин на приготвянe

Бульонът се слага да заври в тенджера, заедно със ситно нарязаните пилешки гърди. Когато заври, се добавя постепенно оризът като се бърка постоянно и се оставя отново да заври. Намалява се температурата и се оставя да къкри около 10 мин. През това време яйцата се разбиват добре, след което се добавя постепенно лимоновият сок, като се продължава да се бърка енергично. След това както при застройка на супа се добавя по малко част от горещия бульон като се бърка непрекъснато, за да не се пресече. Получената смес се добавя към супата и се оставя на температура около точката на завиране, докато супата не започне леко да се сгъстява. Овкусява се със сол и черен пипер. Сервира се гореща.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц