Бутер пай с телешко

Бутер пай с телешко Лакомник
Бутер пай с телешко
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 листа бутер тесто

2 с.л. зехтин

1 глава лук

1 морков

3 скилидки чесън

1-2 стръка целина

1 с.л. мащерка

2 ч.л. риган

1 консерва домати в собствен сос

60 мл сухо бяло вино

сол на вкус

черен пипер на вкус

650 г телешка кайма

1 с.л. брашно

350 мл телешки бульон

200 г грах

1 яйце

Начин на приготвянe

Запържете наситнения лук за 3 минути, прибавете моркова, целината, чесъна, подправете и гответе още 5 минути. Прибавете нарязаните домати, виното, сол, черен пипер и задушете за 5 минути. Добавете каймата, около 120 мл бульон и задушете до готовност, като периодично добавяте от бульона. Прибавете брашното и разбъркайте добре, към края добавете грах и оставете леко да се охлади. Разточете един блат тесто в намаслена тава, на равен слой сложете от плънката, покрийте с останалия блат, защипете краищата, намажете с масло и запечете за 20 минути при 180 градуса.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц