Бирен бюрек

Бирен бюрек Лакомник
Бирен бюрек
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Елза Стоянова, Видин
Лакомник Необходими продукти

500 г кори за баница
500 г кайма
3 глави червен лук
4-5 с.л. олио
300 мл бира
4 яйца
1 кренвирш (може и без него)
подправки по избор (аз ползвах мащерка, чубрица, кимион, черен пипер)
сол
олио за намазване на тавата

Начин на приготвянe

Нарежете лука на ситно и го запържете с каймата. Пържи се докато се изпари водата. Добавете подправките и оставете малко да изстине. Яйцата разбийте и добавете бирата и 1/2 ч.л. сол. В намаслена тавичка сложете една кора, полейте с няколко лъжици от бирата и яйцата. След това сложете и 2 лъжици от каймата. И така докато свършат корите и плънката. Преди последната кора нарежете кренвирша на колелца и го наредете върху кората. Сложете последната кора и нарежете бюрека. Залейте го с остатъка от бирата и яйцата. Пече се около 35 мин. на загрята на 180 градуса фурна.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц