Банички с локум
Сладка и хрупкава закуска
Приготвяне
30 минути
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разтопете локума в съд на котлона. Вземайте по 2 кори, намазвайте ги с мазнина или разтопено масло и слагайте от локума. Завивайте на руло и ги нареждайте в намазнена тава. Разбийте яйцето с прясното мляко и захарта и залейте наредените вече банички в тавата. Сложете да се изпекат до зачервяване в умерено загрята на 180 градуса фурна около 20 минути. Щом извадите готовите банички с локум, ги поръсете с пудра захар и поднесете охладени.
Още по темата
Брашното се смесва с маята и се добавя вода до получаването на меко тесто. Оставя се на стайна температура за няколко часа да втаса. Наситнените смокини се смесват с...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп