Банички със спанак и сирене

Банички със спанак и сирене Лакомник
Банички със спанак и сирене
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
12
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 бр. дебели правоъгълни кори за баница

125 гр. крема сирене

3 супени лъжици прясно мляко

2 равни супени лъжици брашно

1 равна чаена лъжичка бакпулвер

1 яйце

50 гр. краве масло

200 гр. замразен спанак и щипка сол.

Ползва се метална форма за мъфини с 12 гнезда.

Начин на приготвянe

Започнете първо с подготовката на пълнежа. Сложете замразения спанак в подходящ съд на котлона на ниска температура да се размразява и го задушете с около 20 гр. краве масло и шипка сол. Задушавайте докато остане на мазнина. Оставете леко да се охлади и смесете с крема сиренето и яйцето докато сместа стане еднородна. Брашното смесвате с чаената лъжичка бакпулвер и добавяте при непрекъснато бъркане към спаначената смес. Разбърквате много добре, за да няма гранули. Трите правоъгълни кори за баница се нарязват на квадрати 10/10 см. Останалото 30 гр. краве масло разтопявате. Намазвате металната форма за мъфини с масло. Всяка малка кора се намазва със стопено масло. Във всяко гнездо се слагат по 2 кори, като се оформят по стените и се внимава да не се разкъсат. Образува се в средата малка паничка. Спаначената смес се разпределя равномерно във всички банички. Загрявате фурната на 170 градуса и слагате на средната скара тавата. Баничките се пекат без вентилатор, докато стърчащите крайчета придобият приятен златист загар. Изваждате тавата от фурната и след 4-5 минути изваждате баничките от формата. При изваждането на вашите банички със спанак бъдете внимателни, за да не се изгорите! Коричката им е много крехка и пръхкава от маслото. Баничките може да сервирате топли и студени. Може да ги приготвите за закуска, предястие, за парти… Сервирайте ги подобаващо с напитка според повода.  Лесни за приготвяне, изключително вкусни и ефектни.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц