Баница с праз лук и ориз

Баница с праз лук и ориз Лакомник
Баница с праз лук и ориз
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1/2 ч.ч. ориз

3 стръка праз лук

1 пакет кори за баница

3 яйца

250 мл газирана вода

50 г масло

2 с.л. олио

2 скилидки чесън, пасирани

черен пипер на вкус

сол на вкус

Начин на приготвянe

Каймата размийте с малко вода и бъркайте, за да стане на каша. Загрейте олиото на средно силен огън и задушете в него праза, оставете на котлона докато сместа леко се сгъсти. След като свалите от огъня, подправете плънката с чесън, пипер и сол.

Сварете ориза в подсолена вода за 20 минути на средно силен докато омекне, но да не се превари. Смесете праза с ориза и леко разбъркайте.

Върху намаслена тава разстелете две кори и поръсете плънка. Навийте и редете в кръг в тавата. Нарежете на места и залейте с разтопеното и сгорещено масло, газираната вода и разбитите яйца. Печете около 20 минути в предварително загрята фурна на 240 градуса. Покрийте с фолио, ако отгоре придобие златист цвят прекалено бързо. След като извадите, поръсете с вода и покрийте с кърпа да омекне.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц