Банани в тесто с шоколадов сос
Приготвяне
30 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Бутер тестото се вади от опаковката и се оставя да омекне. Единият лист се намазва с масло, слага се другият лист върху него и се разточва леко. Смесват се медът и сусама, бананите се обелват и овалват в меда. Тестото се нарязва на 4 еднакви парчета, в средата на всяко се слага един банан, медът се разпределя по бананите, тестото се затваря и притиска. Получените пликове се пържат във фритюрник или в тенджера с достатъчно мазнина. Още горещи се заливат с шоколадовият сос: млякото се кипва, добавя се шоколада и се бърка, докато се стопи. Поднася се с пресни плодове, плодова салата или сладолед.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп