Фритата с тиквички (стъпка по стъпка)

Фритата с тиквички (стъпка по стъпка) Лакомник
Фритата с тиквички (стъпка по стъпка)
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
4
Автор
Гергана Стоянова Ламбрева, Пазарджик
Лакомник Необходими продукти

3 яйца
2 тиквички
150 г сирене фета
50 г кашкавал
малко копър и чесън
2-3 с.л. олио

Начин на приготвянe

Разбиваме 2 яйца с малко сол. В загрят тефлонов тиган сипваме 1 с.л. олио. Щом се загрее, изсипваме разбитите яйца и изпичаме омлета и от двете страни.

Измиваме тиквичките и ги нарязваме на колелца и после на половинки. Изпържваме ги, като добавяме още малко олио. На дъното на малка тавичка поставяме омлета.

Отгоре поръсваме с копъра и чесъна. Нарязваме на кубчета сиренето, а кашкавала - на тънки парчета. Започваме да редим парче тиквичка, парче сирене. Докато ги наредим всичките. Като в средата редим парче тиквичка, парче кашкавал.

Разбиваме последното яйце и внимателно заливаме между наредените тиквички. Запичаме в загрята фурна 10-15 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц