Пържено пиле с чесън и оцет

Пържено пиле с чесън и оцет Лакомник
Пържено пиле с чесън и оцет
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
4
Автор
Красимира Йорданова, Добрич
Лакомник Необходими продукти

1 средно голямо пиле - около 1 кг
7-8 скилидки чесън
100 мл оцет
1 дафинов лист
сол на вкус
олио за пържене

Начин на приготвянe

Пилето се нарязва на порции. След като се измие, се слага в сгорещеното олио.

Налива се 50 мл вода. Като започне да ври, се слага дафиновият лист и сол на вкус. След като изври водата, се налива оцетът. Накрая, като започне да се пържи месото, се слагат скилидките чесън, нарязани на половина.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц