Сочен сладкиш с шамфъстък

Сочен сладкиш с шамфъстък Лакомник

Изненадайте семейството с вкусен и сочен сладкиш

Сочен сладкиш с шамфъстък
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

6 яйца

8 к.ч. брашно

2 к.ч. шамфъстък

2 к.ч. захар

50 г масло

щипка сол

За сиропа:

3 ч.ч. захар

2 1/2 ч.ч. вода

3 ч.л. лимонов сок

 

Начин на приготвянe

Отделяме жълтъците от белтъцитеЖълтъците разбиваме заедно със захарта с миксер. Белтъците разбиваме със солта на твърд сняг. Прибавяме ги към жълтъците и разбъркваме с дървена лъжица. Добавяме разтопеното масло и изсипваме сместа в намазана с мазнина тава. Отгоре изсипваме смления шамфъстък и печем десерта на 180 градуса за 40 минути в предварително загрята фурна. Междувременно смесваме водата и захарта, прибавяме лимоновия сок и слагаме сиропа да ври за 10-15 минути. Заливаме десерта с горещия сироп и го покриваме с друг съд. Оставяме го да изстине.

Още по темата
Още по темата
Сочен сладкиш с мак
Разбийте яйцата, захарта и маслото. След това добавете към тях брашното, бакпулвера, ванилията, гриса и маковото семе. Разбъркайте добре и изсипете тестото в намазнена...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц